معرفی سقف ارزان برای ساختمان|مزایا+معایب

یکی از بخش‌های حیاتی هر ساختمانی، سقف بنا و پوشش فوقانی آن می باشد. سازه‌ ها، بدون وجود سقف، قابلیت استفاده و عملکرد مطلوب را نخواهند داشت. سقف ها از انواع مختلفی تشکیل شده اند که شما با توجه به نوع ساختمان، می‌توانید از آن ها در پروژه‌های ساخت‌وساز خود استفاده کنید. در ادامه، به معرفی انواع سقف های ارزان و سبک ساختمانی و مزایا و معایب آنها خواهیم پرداخت. با درک دقیق این موضوعات، می‌توانید نوع مناسبی از سقف ها را برای پروژه‌های خود انتخاب نمایید و همچنین قیمت و مزایا و معایب هر نوع سقف ارزان و سبک را محاسبه نمایید.

معرفی سقف ها

سقف ها انواع مختلفی دارند و هر کدام از مواد و اجزای مختلفی ساخته شده اند و ویژگی‌ها و طول عمر خاص خود را دارند. سازه‌های مختلف بر حسب اسکلتی که دارند، می توانند سقف‌های متنوعی را پذیرا باشند. درک ترکیب‌بندی و مصالح به کار رفته و همچنین دانستن مزایا و معایب سقف ها به شما کمک می‌کند اطلاعات مفیدی را کسب کنید و بتوانید میزان تحمل بار ناشی از طبقات را تخمین بزنید و سپس با توجه به نیروهای وارده، محیط بیرونی، حوادث طبیعی موجود، مساحت بنا، نوع مصرف بنا و … بهترین نوع سقف را برای سازه خود انتخاب نمایید. در ادامه انواع سقف‌ ها را برایتان معرفی خواهیم کرد. تا پایان مقاله باما همراه باشید.
انواع مختلف سقف ها شامل موارد زیر است:

  • دال بتنی
  • عرشه فولاد
  • اینتل دک
  • یوبوت
  • تیرچه بلوک
  • تیرچه کرومیت
  • طاق ضربی
  • کاذب
  • وافل
  • کامپوزیتی
  • روفیکس
  • تیر دال
  • پیش تنیده
  • کوبیاکس

در ادامه هر کدام از سقف‌ها را به صورت جداگانه توضیح می‌دهیم.

سقف دال بتنی

سقف دال بتنی در واقع نوعی سقف بتنی است که برای ساخت سقف مکان‌های حساس و خانه‌ها استفاده می‌شود و جزء سقف‌های بسیار مستحکم می‌باشد و وزن بسیار بالایی دارد. منظور از دال بخشی است که بتن و فولاد به صورت یکپارچه استفاده می‌شوند. ضخامت سقف دال بتنی حدود 10 تا 50 سانتی‌متر می باشد و با کمک بتن و آرماتور ساخته می شود. این نوع سقف ها مقاومت بالا، طول عمر بالا و سرعت اجرای بالایی دارد همچنین کم هزینه هم می باشد اما وزن بالای آن از معایب آن می باشد.

سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولاد

سقف عرشه فولادی یکی از روش‌های مدرن ساخت‌و‌ساز است که امروزه در سراسر جهان بسیار محبوب شده است.در عرشه فولادی از مصالحی همچون ورق گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل، فلاشینگ، بتن، گل‌میخ و میلگرد استفاده می شود. این سقف ها به لحاظ وزن سبک و سرعت اجرای بالایی که دارند، همزمان می‌توان طبقات مختلف را با هم اجرا و بتن‌ریزی کرد. در ساخت این سقف ها نیاز به شمع‌بندی و دپوی مصالح نیست. عرشه فولادی از نظر اقتصادی هم به صرفه است و مقاومت بالایی در برابر زلزله و آتش سوزی هم دارد. البته پیاده‌سازی این سقف معایبی همچون اجرای دشوار در اسکلت بتنی و امکان خوردگی فلز را دارد.

سقف اینتل دک

اجرای سقف های اینتل دک بسیار ساده است و با بلوک های مخصوصی ساخته می شود که به کمک اسپیسرها در جای خودشان ثابت می شوند. بعد از این کار میلگردهای سراسری و تقویتی تحتانی در مکان های پیش‌بینی شده در اسپیسرها قرار داده می شوند و سپس بلوک های فوقانی داخل اسپیسرها قرار می گیرند و میلگردهای فوقانی نصب می شوند و در نهایت بتن ریزی انجام می شود. سقف اینتل دک مزیت ها و قابلیت های منحصر به فردی دارد. این نوع سقف ها ظرفیت خمشی بالا، وزن سبک و میزان خطای کمی دارند. مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و عایق مناسب صوت و حرارت نیز می باشند. البته میزان شکستگی و خرد شدن بلوک های سیمانی هم در این سقف ها زیاد است. همچنین ورق یونولیت و پلاستوفوم چگالی پایینی دارند و باعث افت مقاومت بلوک ها می شود.

مطلب پیشنهادی:سقف سنتی بهتر است یا مدرن؟ مزایا + معایب

سقف یوبوت

سقف یوبوت نیز نوعی سقف دال بتنی است که از نظر تعداد و جهت قرارگیری آرماتورها با دال بتنی تفاوت هایی دارد. برای اجرای این نوع سقف ها، ابتدا باید قالب تخت زیر دال بسته شود و سپس شبکه آرماتور پایین دال بسته شود. بعد از آن قالب‌های یوبوت مطابق نقشه اجرایی چیده می‌شوند و شبکه آرماتور بالای دال هم بسته می شود و یک بتن‌ریزی اولیه انجام می‌شود.سپس لایه دوم بتن که لایه تکمیلی است نیز روی آن ریخته می شود. این نوع سقف ها مقاومت بالا، طول عمر بالا و سرعت اجرای بالایی دارند ولی در برابر شکستگی و خردشدگی حساس هستند و در هنگام اجرا باید نهایت دقت به عمل آید.

سقف یوبوت

سقف تیرچه بلوک

سقف تیرچه بلوک از تیرچه و بلوک‌های پرکننده ساخته می شود. البته آرماتور حرارتی و تقویتی برش نیز در این سقف ها استفاده می‌شود. تیرچه‌ها در این سقف ها حکم تیر فرعی دارند و بین آن‌ها با بلوک پر می‌شود. در سقف تیرچه بلوک، بلوک‌ها نقش سازه‌ای ندارند و تنها به عنوان پرکننده مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای پر کردن بلوک‌ها هم از بتن سبک، سفالی یا فوم پلی استایرن استفاده می‌شود. معمولا در ساختمان‌هایی که اسکلت فلزی، بتنی و آجری دارند، از این سقف استفاده می‌شود. این سقف‌ها به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه هستند، کم وزن هستند و در مقابل نیروهای افقی مقاومت کافی دارد.

شرکت فنی مهندسی نوسا

مشاوره ، طراحی ، اجرا و نظارت ساخت

تلفن: 

91001424-031

نشانی: ایران - اصفهان

خیابان وحید، چهارراه رودکی، مجتمع عزیزخانی، طبقه 4، واحد 42

سقف تیرچه کرومیت

این سقف هم مانند سقف تیرچه بلوک است و با استفاده از تیرچه فلزی اجرا می‌شود. در این سقف، فضاهای بین تیرچه‌ها با پلی استایرن، بلوک سیمانی، کامپوزیت و یا هر پرکننده‌ی دیگری، پر می‌شود. سقف تیرچه کرومیت در مقایسه با سقف تیرچه بلوک وزن‌ پایین تری دارد. تیرچه کرومیت انسجام و صلبیت بالایی دارد و چون نیاز به شمع‌بندی ندارد، سرعت اجرای آن بالاست.

سقف وافل

سقف های وافل با سیستم دال قابلمه‌ای ساخته می‌شوند و معروف به سقف های قابلمه‌ای و مشبک هستند. در ساخت این نوع سقف ها نیازی به میلگرد تقویتی و افزودن روان‌کننده ها نمی باشد و بتن‌ریزی یکپارچه انجام می شود و به سرعت قابل اجرا می باشد. از سقف وافل برای پوشاندن بخش‌هایی که بار کمتری دارند، استفاده می‌کنند. این نوع سقف بیشتر در بیمارستان‌ها، پارکینگ‌های مسقف و … استفاده می‌شود و هزینه اجرای پایینی دارد. البته این نوع سقف برای برای سطوح شیب‌دار و مناطق بادخیز نامناسب است.

سقف کامپوزیت

سقف‌های کامپوزیتی از ترکیب بتن و فلز ساخته می‌شوند و به همین دلیل به این‌ها کامپوزیتی گفته می‌شود. این سقف‌ها از تیرهای اصلی و فرعی، برشگیر، بتن و آرماتور تشکیل شده‌اند و نیازی به شمع‌بندی ندارند. در اجرای سقف های کامپوزیتی می توان چند سقف را همزمان بتن‌ریزی کرد. سقف های کامپوزیتی بسیار مقرون به صرفه هستند و نصب آسانی دارند، ولی محدودیت در اجرای دهانه‌های بلند دارند و همچنین در اثر تغییرات آب‌وهوایی دچار پوسیدگی می شوند.

نتیجه گیری

سقف‌ها بسته به نوع مصالح و نحوه‌ی پیاده‌سازی، ویژگی‌های متفاوتی دارند. با در نظر گرفتن مواردی نظیر کاربری ساختمان، موقعیت جغرافیایی بنا، مساحت بنا و تعداد طبقات ساختمان و هزینه اجرای سازه، باید تصمیم بگیرید که کدام سقف برای ساختمان شما مناسب‌تر است.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سقف ارزان برای ساختمان
فهرست مطالب