اگر شما سر رشتهای در ساختمان سازی و پیمانکاری داشته باشید، حتما میدانید که امروزه از انواع مختلفی از سقف ها در این زمینه میتوان استفاده کرد و متناسب با نیازی که برای ما مطرح شده است بهترین نوع این سقف را انتخاب کرد. اما دو نوع از این سقفها که امروزه بسیار کاربرد پیدا کردهاند و مورد استفاده قرار میگیرند، سقف اینتل دک و سقف کانتراس میباشد. این دو نوع سقف از مزیتها و ویژگیهای زیادی برخوردارند که در ادامه راجع به انها صحبت میکنیم. در صورتی که تمایل داشته باشید، میتوانید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
معرفی سقف کانتراس نسبت به اینتل دک
همانطور که بیان کردیم سقف کانتراس دال مجوف تک پوش از میلگرد و بتن و قالبهای ماندگار بهسازان تشکیل شده است و سطح مقطع آن به شکل T میباشد. این نوع سقف عملکردی دو طرفه دارد و بار مرده دال را با استفاده از قالب میپوشاند و جایگزین میشود. این مورد باعث میشود تا وزن کاهش پیدا کند و همچنین سختی و ظرفیت خمشی دال را حفظ میکندو بدین ترتیب موجب مصرف درست و بهینه منابع و افزایش پیدا کردن طول دهانه بدون اینکه ضخامت مقطع افزایش پیدا کند، میشود.
مطلب پیشنهادی: هزینه قیمت دستمزد اجرای سقف وافل ۱۴۰۲
این در حالی است که سقف اینتل دک یکی از انواع رایج سقف های دال مانند مشبک و دو طرفه است و زمینهی ایجاد این نوع از سقفها، اجرای تیرچههایی متعامد است که سطح مقطع آنها به شکل I می باشد و نامتقارن و مسطح میباشند. قسمت بلوکهای زیرین این سقف از جنس بتن سبک الیافی میباشد و همچنین قیمت بلوکهایی که در بالا قرار گرفتهاند از جنس یونولیت هستند. به همین دلیل اینتل دک جایگزین بهتری خواهد بود.
بررسی تفاوت های سقف اینتل دک با سقف کانتراس
زمانه که ویژگیهای این دو نوع سقف را با یکدیگر مقایسه میکنیم، از مقایسه سقف اینتل دک و سقف کانتراس به مطالب جالبی برخورد میکنیم که در ادامه راجع به آنها به صورت مفصل صحبت میکنیم و تفاوتهای میان سقفهای اینتل دک و سقفهای کانتراس را برای شما بیان میکنیم.
تفاوت های اجرایی بین سقف اینتل دک و کانتراس
در مقایسه سقف اینتل دک و سقف کانتراس به تفاوت هایی پی بردیم که یکی از آنها تفاوتهای اجرایی بین این دو نوع سقف است. از لحاظ اجرایی سقفهای اینتل دک باعث میشود تا سرعت اجرا و انجام مراحل پروژه با سرعت بیشتری انجام بگیرد و همچنین خطاهای اجرایی را کاهش می دهد. به طور کلی هر دو نوع سقف تقریبا در یک زمان به اجرا در می آیند و اختلاف کمی از این نظر دارند.
قالبها و سقفهای اینتل دک به خاطر اینکه در ابعاد مختلفی تولید میشوند در زمان اجرت نیز میتوانند به راحتی جایگزین سقفهای کانتراس که در ابعاد مشخصی در کارخانه تولید میگردند شوند. در مقایسه سقف اینتل دک و سقف کانتراس نیز به این تفاوت اجرایی پی بردیم که اینتل دک عایق بهتری نسبت به سقفهای سقف کانتراس در برابر انواع مختلفی از صداها است.
مشاوره ، طراحی ، اجرا و نظارت ساخت
91001424-031
خیابان وحید، چهارراه رودکی، مجتمع عزیزخانی، طبقه 4، واحد 42
تفاوتهای هزینه ای سقف اینتل دک و سقف کانتراس
از دیگر مواردی که از مقایسه سقف اینتل دک و سقف کانتراس به آن پی بردیم، تفاوت های هزینه ای است که در میان این دو نوع سقف وجود دارد. در سقفهای کانتراس در ابتدای اجرای پروژه باید هزینههای بالایی را جهت تهیه و خریداری آنها متحمل شویم و به همین خاطر استفاده کردن از این نوع سقف در پروژههای ساختمانی که کوچک هستند چندان مناسب نیست. این در صورتی است که سقف اینتل دک بخاطر داشتن قالبهای ماندگارتر و همچنین کمتر بودن هزینههای اولیه آن برای استفاده در هر پروژه ساختمانی مناسب میباشد.
سطح پایینی سقفهای اینتل دک بعد از اجرا به صورت حفرهای خالی است و نیاز است تا با موادی آنها را پر کنیم ولی سقفهای کانتراس اینگونه نیستند و سطح پایینی آنها صاف و توپر است و نیازی به موادی دیگر جهت پر کردن ندارد.
مطلب پیشنهادی: قالب وافل * راهنمای خرید و معایب
تفاوتهای فنی سقف اینتل دک و سقف کانتراس
پس از بررسیهای بسیار و انجام تحقیقات در زمینهی مقایسه سقف اینتل دک و کانتراس متوجه این موضوع شدیم که سقف کانتراس نسبت به سقفهای اینتل دک ضخامت کمتری دارد اما این مورد باعث نشده است تا مقاومت آن در برابر ضربههای مختلف و زمین لرزهها کمتر شود و مقاومت بالایی در برابر زمین لرزههای بزرگ دارد. همچنین سطح مقطع سقفهای کانتراس I شکل است و سطح مقطع سقفهای اینتل دک T شکل است.
تمامی این موارد از جمله تفاوت هایی بود که در مقایسه سقف اینتل دک و سقف کانتراس یافتیم و به آنها پی بردیم و توانستیم در واقع با برخی از ویژگیهای این دو نوع سقف آشنا شویم.
مقایسه بین سقف اینتل دک و کانتراس
در قسمت قبل تفاوتهایی که در میان این دو نوع سقف اینتل دک و سقف کانتراس وجود داشت را برای شما بررسی و بیان کردیم و مقایسهای را بین این دو نوع سقف رایج انجام دادیم. از این مقایسه سقف اینتل دک و سقف کانتراس که در این مقاله انجام دادیم میتوانیم به این نتیجه برسیم که سقفهای اینتل دک دارای مزیتهای بیشتری نسبت به سقفهای کانتراس هستند و برای انجام هر پروژهای از جمله کوچک و بزرگ، میتوان از آنها استفاده کرد در حالی که سقفهای کانتراس تنها برای پروژههای بزرگ استفاده میشوند.
بیشتر بخوانید: اجرای سقف وافل و مهمترین نکات اجرای آن
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا مطالبی را در خصوص دو نوع سقف رایج در ساختمان سازی یعنی سقف اینتل دک و سقف کانتراس برای شما بیان کنیم. همچنین به مقایسه سقف اینتل دک و سقف کانتراس پرداختیم. شما میتوانید با توجه به نیاز خود و پروژهای که قصد تکمیل کردن آن را دارید یکی از این دو نوع سقف را انتخاب و در فرایند ساخت خود مورد استفاده قرار دهید.
در صورت داشتن سوال، آن را در پایین صفحه و در قسمت نظرات کاربران یادداشت کنید و یا از طریق دیگر راههای ارتباطی با ما سوالات خود را از مشاوران و کارشناسان ما بپرسید. از همراهی شما تا پایان مقاله بسیار تشکر میکنیم.
4 دیدگاه دربارهٔ «مقایسه سقف اینتل دک و سقف کانتراس»
ممنون از مطلب خوبتون. ممکنه برای تهیه سقف اینتل دک منو راهنمایی کنید؟
از لطفتون سپاسگذاریم. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 91001424-031 تماس بگیرید.
سلام و عرض احترام .در حال بررسی اجرای سقف با دهانه ۶ متر هستم و در قبل یوبوت را انتخاب و محاسبات بر اساس یوبوت انجام شده حال میخوام از سقف کانتراس و یا اینتل دک استفاده کنم .با توجه به اینکه فونداسیون و ستونها و دیوارهای برشی اجرا شده امکان تغییر هست یا خیر .
با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما دوست عزیز
برای اینکه انتخاب بهتری داشته باشید، پیشنهاد می شود با شماره 91001424-031 تماس حاصل فرمایید