صنایع ساختمان سازی از گذشته تا به امروز پیشرفت های گسترده ای داشته اند و تحولات چشم گیری در این حوزه به وجود آمده است. یکی از مهمترین مباحثی که در خصوص اجرای این پروژه ها مورد توجه قرار دارد، هزینه های اجرایی ساختمان است. پیمانکاران پروژه های ساختمانی همواره به دنبال روش های کاهش هزینه های اجرا هستند و تکنیک های مختلفی را در این زمینه به کار می برند. بسیاری از بساز و بفروش های ساختمانی در پی خرید مصالح ارزان قیمت برای کاهش هزینه های پروژه های عمرانی هستند و برای این منظور با انواع برندهای تجاری قرارداد می بندند.
روش های کاهش هزینه های اجرایی ساختمان
در خصوص کاهش هزینه های اجرایی ساختمان در نظر گرفتن چند عامل اساسی حائز اهمیت خواهد بود:
- در این زمینه باید واسطه های توزیع مصالح را حذف کرده و به سراغ فروشندگان اصلی بروید. به این ترتیب هزینه خرید بسیاری از مصالح پرکاربرد ساختمانی به صرفه تر خواهد شد.
- برای کاهش هزینه های اجرا پیش از آغاز پروژه باید حتما هزینه مصالح مورد نیاز را به خوبی برآورد کنید و یک برنامه ریزی دقیق مالی داشته باشید.
- برای کاهش هزینههای اجرایی حتما باید بازارهای مالی عرضه فولاد و سایر مصالح را رصد کنید تا مناسب ترین قیمت ها را برای خرید مصالح مورد نیاز پیدا کنید.
- همیشه ارزان خریدن راه حل مناسبی نیست! در بازارهای فروش به دنبال مصالح باکیفیت و ارزان بگردید.
استفاده از مصالح ساختمانی مدرن و ارزان
در خصوص بهینهسازی هزینههای ساختمانی حتما به مدرنیزه مصالح ساختمانی مورد استفاده دقت داشته باشید. بسیاری از مهندسین در سال های اخیر به دلیل استفاده از مصالح نامرغوب در پروژه، اعتبار خود را در میان مشتریان از دست داده اند! از این رو حتما به کیفیت مصالح مصرفی در پروژه دقت داشته باشید. تا دچار ضرر و زیان نشوید. برخی از روشهای کاهش هزینه ساخت با ارزیابی نوسانات بازار خرید مصالح انجام می شوند. به همین خاطر در این زمینه باید ابتکار عمل را به دست بگیرید و از هر موقعیتی برای خرید اقلام مورد نیاز استفاده کنید. به علاوه در این زمینه باید حتما فهرستی از مصالح مورد نیاز در دسترس داشته باشید.
معرفی مصالح
برای برآورد دقیق هزینه های اجرایی ساختمان پیش از هر چیز باید با فهرستی از مصالح مورد نیاز در این حوزه آشنایی داشته باشید. برخی از این موارد را در این بخش مشاهده می کنید:
- انواع ورقه های فولادی
- پانل های کامپوزیت آلومینیومی
- لوله ها و اتصالات داربست
- آجر
- سیمان
- میلگرد
- تیرآهن
به طور کلی مصالح مورد نیاز برای اجرای پروژه های ساختمانی به دو بخش ساده و مرکب تقسیم بندی می شوند. مصالح مرکب اغلب به صورت فراوری شده تامین می شوند و مصالح ساده همان نیازهای ابتدایی پروژه هستند که در ابتدای به آن ها اشاره کردیم. برای مدیریت هزینههای پروژه ساختمانی باید حتما به هزینه های خرید همه دسته بندی های مصالح ساختمانی دقت داشته باشید. برای استفاده از مواد ساختمانی با کیفیت و قیمت مناسب حتما به فروشگاه های معتبر مراجعه کنید. هزینه های اجرا پروژه مورد نظر تا حد قابل توجهی به هزینه خرید مصالح ساده و مرکب بستگی دارد.
مطلب پیشنهادی:معرفی سقف ارزان برای ساختمان|مزایا و معایب
استفاده از سقف های ارزان
یکی از اساسی ترین اجزا و عناصر به کار رفته در ساختمان، سقف آن است. کیفیت سقف برای حفظ استحکام همه بخش های ساختمان حائز اهمیت خواهد بود. به علاوه هزینه اجرای انواع سبک های سقف، بر هزینه های اجرا کل پروژه تاثیرگذار خواهد بود.
معرفی سقف اینتل
از روش های کاهش هزینه های اجرای سقف، استفاده از سقف های سبک اینتل دک است. این نوع سقف با کمترین میزان مصالح اجرا می شود و همین مسئله هزینه ها را برای کارفرمایان پروژه کاهش می دهد. با استفاده از نقاط قوت سقف اینتل دک می توانید به هدف بهبود بهرهوری هزینههای اجرایی دست پیدا کنید. با به کارگیری این نوع سازه دهانه ساختمان کاهش پیدا کرده و نیاز به استفاده از ستون و مصالح مرتبط با آن کاهش می یابد. به این ترتیب هزینه های اجرای پروژه نیز به میزان قابل توجهی کاهش می یابند.
مطلب پیشنهادی:درباره ی اینتل دک
معرفی سقف وافل
یکی دیگر از روش های کاهش هزینه های اجرایی ساختمان، استفاده از سقف وافل در پروژه پیش رو است. این سازه ها نوعی دال دو طرفه هستند که در ساختمان های مدرن امروزی مورد استفاده قرار می گیرند. سرعت عمل اجرا و پیاده سازی سقف وافل یکی از دلایل کاهش هزینههای اجرایی ساختمان با استفاده از آن ها به شمار می رود.
معرفی سقف کامپوزیت
یکی دیگر از سازه های سقفی پرکاربرد در محیط ساختمان های امروزی، مدل کامپوزیت است. برای اجرای این سازه ها نیازی به اجرای شمع بندی نخواهید داشت و از این نظر در هزینه های شما صرفه جویی می شود. با استفاده از این سبک سقف سازی می توانید همزمان چند سقف را بتن ریزی کنید که سبب کاهش هزینههای اجرایی خواهد شد.
مشاوره ، طراحی ، اجرا و نظارت ساخت
91001424-031
خیابان وحید، چهارراه رودکی، مجتمع عزیزخانی، طبقه 4، واحد 42
بهینهسازی فرآیندهای ساخت
یکی دیگر از مهمترین راهکارهای کاهش هزینه های اجرا، بهینه سازی فرایندهای ساخت است. در صورتی که از سازه های کم هزینه برای اجرای استفاده کنید، به سهولت به این هدف دست پیدا خواهید کرد. به طور مثال استفاده از سقف اینتل دک در پروژه، هزینه اجرای کار را به شدت کاهش می دهد. در این فرایند با استفاده کمتر از نیروی انسانی و کاهش زمان اجرای پروژه، در هزینه های شما صرفه جویی خواهد شد. استفاده از روش های نوین ساختمان سازی نیز سبب بهینه سازی فرآیندهای ساخت در پروژه شما می شود.
مدیریت بهینه منابع و مواد اولیه
تامین مواد اولیه مورد استفاده در پروژه های ساختمانی، مهمترین هزینه موجود در روند ساخت و ساز محسوب می شود. به همین خاطر مدیریت بهینه منابع و مواد اولیه در این زمینه بسیار کمک کننده خواهد بود. هزینه های اجرایی ساختمان تا حد قابل توجهی به تامین منابع اولیه بستگی دارد. به همین خاطر در این زمینه حتما با کارشناسان معتبر مشورت به عمل آورید و از تجربیات آن ها استفاده کنید. شما می توانید در برخی پروژه ها با پیش خرید مصالح، تخفیفاتی از برخی مجموعه ها و برندهای تجاری دریافت کنید.
کاهش زمان ساخت با استفاده از روشهای پیش ساخته
یکی دیگر از روش های کنترل هزینه های اجرایی ساختمان، استفاده از سازه های پیش ساخته است که سرعت عمل ساخت و ساز را به شدت ارتقا می دهند. شما می توانید انواع مدل های به روز این سازه ها را برای افزایش ایمنی ساختمان به کار ببرید. افزایش سرعت عمل اجرای ساختمان یکی از مهمترین راهکارهای کاهش هزینه های پروژه است.
با افزایش سرعت، هزینه و دستمزد پرداختی کارگران پروژه کاهش می یابد، در هزینه های جانبی صرفه جویی می شود و… در سال های اخیر برخی روش های نوین ساختمان سازی معرفی شده اند که سرعت عمل اجرای کارها را به شدت ارتقا می دهند. به همین خاطر همواره باید با اطلاعات به روز در این حوزه فعالیت کنید.
استفاده از تکنیکهای مدیریت پروژه
هزینه های اجرا تا حد قابل توجهی به مدیریت استاندارد پروژه مربوط می شود. در صورتی که از تکنیک های درست و اصولی در خصوص تخصیص منابع لازم به بخش های مختلف استفاده کنید، زمان بندی ساختمان سازی بر اساس برنامه ریزی اولیه پیش می رود و از ایجاد هزینه های جانبی در روند پروژه پیشگیری خواهد شد. به علاوه با مدیریت صحیح از پرداخت هزینه های مازاد برای خرید مصالح نیز پیشگیری می شود که مزایای بی شماری برای ساختمان سازان به همراه دارد.
یک مدیر موفق همواره نوسانات بازار خرید و فروش مصالح را رصد می کند و از هیچ فرصتی برای خرید مصالح ارزان قیمت نمی گذرد! حضور پیمانکاران و مدیران باتجربه در جریان پروژه به شما کمک می کند از هدر رفت منابع اولیه به شدت پیشگیری کنید.
استفاده از طراحیهای ساده و مقیاس پذیر
اگر می خواهید با کمترین هزینه ها خانه سازی کنید، باید به دنبال طراحی های ساده برای اجرای پروژه های ساخت و ساز بگردید. طراحی های ساده و مقیاس پذیر، ریسک کمتری دارند و زمان بندی اجرای پروژه را به حداقل می رسانند. به این ترتیب در هزینه های پروژه پیش رو به شدت صرفه جویی می شود. در خصوص کاهش هزینههای اجرایی پلان ها و نقشه های کار را تا حد امکان ساده سازی کرده و جزییات موجود در نقشه را حذف کنید. نحوه چینش فضا در این زمینه کمک زیادی به صرفه جویی در هزینه های پروژه خواهد کرد. در راستای کاهش هزینههای اجرایی همواره به مدرنیزه فضا دقت داشته باشید تا کیفیت پروژه کاهش نیابد.
نتیجه گیری
در این بخش در رابطه با روش های کاهش هزینه های اجرایی ساختمان که در سال های اخیر مورد توجه پیمانکاران و بساز و بفروش ها قرار گرفته اند، اطلاعاتی را بررسی کردیم. برای کاهش هزینههای اجرایی ساختمان بسته به نوع پروژه از تکنیک های به خصوصی استفاده می شود. به این ترتیب از ایجاد کمبودهای مالی در پایان کار پیشگیری می شود و برنامه ریزی مالی ابتدایی به درستی پیش می رود. استفاده از مدیریت صحیح برای ساختمان سازی و توجه به روش های نوین ساخت و ساز به شما کمک می کند، هزینه های مربوط به این فرایند را تا حد امکان کاه