مقایسه اجرای سقف تیرچه بلوک در اصفهان با سقف اینتل دک + پیشنهاد نوسا

مقایسه اجرای سقف تیرچه بلوک در اصفهان با سقف اینتل دک

در اصول اجرایی ساختمان سقف از مهمترین قسمت های ساختمان به شمار می رود. این مسئله به این دلیل است که در هنگام نیروهای وارده بتواند مقاومت خوبی از خود نشان دهد. به طور کلی سیستم های متنوع و متفاوتی برای اجرای سقف و مهندسی آنها وجود دارد. دو مدل از مهمترین مهندسی ها اجرا سقف تیرچه بلوک و سقف اینتل دک میباشد. در طی این مقاله می خواهیم به مقایسه اجرای سقف تیرچه بلوک با سقف اینتل دک بپردازیم و جوانب هر کدام را مورد بررسی قرار دهیم.

سقف تیرچه بلوک چیست؟

از جمله ساخت های سقف متداول در ساختمانهای بتنی و فلزی در ایران سقف تیرچه بلوک است. از مهمترین دلایلی که باعث شد تا رایج ترین مهندسی سقف، تیرچه بلوک شود، نیاز نداشتن به اکیپ متخصص و تکنولوژی خاص است. در کنار مواردی که گفتیم هزینه ساخت ارزان را می توان دیگر دلایل رواج این سقف دانست.

روش اجرای این سقف آن است که سیستم های باربری در دسته دالهای یک طرفه قرار میگیرد. دال یک طرفه نسبت به عرض آن بزرگتر یا مساوی ۲ است. از یک اتصال مفصلی برای اتصال تیرچه ها به تیرهای باربری استفاده میشود. در ابتدای ابداع این روش از بلوک سیمانی بکار میرفت و در طول زمان جای خود را به یونولیت داد.

مطلب پیشنهادی: مقایسه هزینه سقف وافل نسبت به تیرچه بلوک

سقف تیرچه بلوک چیست

مزایا و کارآمدی مهندسی تیرچه بلوک

  • ایجاد یک دیافراگم صلب باعث میشود تا در برابر نیروی جانبی مقاوم باشد.
  • در این شیوه بار بهتر توزیع میشود و از لرزش نیز جلوگیری میشود.
  • در مقایسه با دال بتنی صرفه جویی قالب های زیر سقف بیشتر است.
  • تعدیل نیروی انسانی به دلیل تهیه تیرچه و بلوک آماده از کارخانه.
  • همچنین با استفاده از بلوک های سیمانی نیاز به سقف کاذب نیست و میتوان نازک کاری را به طور مستقیم روی تیرچه و بلوک انجام داد.

معایب و مشکلات سقف تیرچه بلوک

  • برای اجرای ساخت تیرچه و بلوک صلیب به کار رفته در برابر دال های بتنی کمتر است.
  • در اجرای دهانه های بلند محدودیت هایی داریم و بیشترین دهانه که امکان پوشش دارد ۸ متر است.
  • اگر تیرچه ها خارج از کارگاه ساخته شوند ممکن است سازنده از آرماتور های برش خورده جوشی استفاده کند که باعث تخلف و عدم امکان کنترل ساخت تیرچه ها می شود.
  • حداقل عیار بتن باید c۲۰ باشد که متاسفانه موضوع رعایت نشده و عموماً این قسمت از تیرچه ها به صورت معیوب اجرا می شود.
  • ویبره ی مناسب برای بتن سقف اجرا نمی شود.
  • همچنین در صورتی که دقت کافی در اجرا نباشد ممکن است مشکلاتی مانند چسبیدن بلوکهای بتنی به تیرهای سقف یا عدم اجرای اسپیسر برای میلگرد های حرارتی باعث فرو رفتن آنها در بلوک یونولیتی شود.
  • استفاده برخی از پلاستوفوم های کیفیت پایین که کندسوز نیست و در آتش سوزی، خود می تواند موجب افزایش آتش سوزی شود.

مطلب پیشنهادی: اجرای سقف وافل و مهمترین نکات اجرای آن

سقف اینتل دک چیست؟

با وجود مشکلات موجود در اجرای سقف های تیرچه و بلوک مهندسین ایرانی به نوع جدیدی از اجرای سقف با عنوان سقف اینتل دک روی آوردند. از مهمترین عللی که باعث شد این سقف رواج زیادی پیدا کند نصب و اجرای بسیار ساده آن بود. همچنین اینتل دک روشی مدرن و نوین برای اجرای دال های مشبک دو طرفه است.

همانطور که گفته شد این طرح یک روش مدرن برای اجرای دال های مشبک دو طرفه است. زمینه اصلی اختراع آن نیز اجرای تیرچه های متعامد با مقطع I شکل نامتقارن و به شکلی کاملاً مسطح است. از مهمترین نکات سقف اینتل دک آن است که اولین بار توسط کارشناسان و متخصصین ایرانی به دنیا معرفی شد که از مزایای زیادی برخوردار است.

مزایای و خوبی های سقف اینتل دک

  • مهمترین نکته در رابطه با سقف اینتل دک طراحی نرم‌افزاری اختصاصی با SAFE است. این موضوع باعث می شود تا طراحی منحصر به فرد داشته باشد.
  • مهندسی در سقف وافل کلاسیک از یک مقطع T شکل استفاده می شد. اما برای اجرای اینتل دک از یک مقطع I استفاده می شود و این نوآوری باعث بهبود خواص مکانیکی شده است. البته صرفه‌جویی در میلگردها و کاهش خیز بلند مدت نیز از دیگر فواید به کارگیری مقطع I هستند.
  • سیمان و بتن مصرفی به شکل قابل توجهی در این سقف کاهش می یابد و این موضوع باعث کاهش وزن کلی ساختمان میشود.
  • این شیوه با طراحی خاصی که دارد میزان آرماتور مصرفی به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
  • خطاهای موجود در اجرای سقف های کلاسیک به شکل قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
  • چسبندگی مناسب برای نازک کاری و عدم نیاز به سقف کاذب مزایای سقف اینتل دک هستند.
  • در مقایسه با سقف تیرچه ای سقف اینتل دک به شیوه کاملاً مسطح و بدون آویز تیرها قابل انجام است.
  • یک اسلامپ متعارف برای اجرای بتن ریزی کافی است و نیازی به حرکت افقی بتن نخواهد بود.
  • مقاومت بسیار بالا و مناسب در برابر آتش سوزی.
  • عایق حرارتی و صوتی مناسب.

بهترین مهندسی ساخت سقف کدام روش است؟

پیشرفت علم و تکنولوژی در صنعت مهندسی ساختمان باعث شد تا امروزه انواع سقف های مختلف را برای ساختمان سازی در دست داشته باشیم. روش های جدید که رواج بیشتری در صنعت ساختمان سازی ایران دارند اغلب از یونولیت استفاده می کنند.

همچنین سقف های اینتل دک زیرگروه با تیرچه های متعامد بوده و این شیوه ها نیز در ایران رواج بالایی دارند. هنگام استفاده از این سقف مشکلات مربوط به نصب در سقف حذف می شود زیرا حالت قالب آن ها باعث سهولت نصب سقف میشود.

به طور کلی با مقایسه اجرای سقف تیرچه بلوک با سقف اینتل دک به این نتیجه رسیدیم که به کارگیری از سقف اینتل دک سرعت و زمان را افزایش می دهد و همچنین از مقاومت بهتری به نسبت سقف تیرچه و بلوک برخوردار است. همچنین برای دهانه هایی که ارتفاع آن بیشتر از ۸ متر است روش اجرای سقف اینتل دک از مزایای و کاربردهای بیشتری برخوردار است.

در ضمن ساخت سقف اینتل دک در برابر حرارت و ضربه مقاومت مناسبی داشته و در هنگام وقوع آتش سوزی واکنش بهتری در مقایسه با سقف تیرچه و بلوکی دارد. اما گاهی به دلیل شرایط موجود و منابع در دست برخی از مهندسین ناچار به ساخت سقف های تیرچه می شوند.

مطلب پیشنهادی: هزینه قیمت دستمزد اجرای سقف وافل ۱۴۰۲

سوالات متداول:

سوال: فاصله مابین جک ها در سقف تیرچه بلوک چقدر است؟

پاسخ:

از جمله موارد تاثیر گذار بر روی فاصله جک ‌های زیر سقف تیرچه بلوک می توان به وزن سقف، نوع بتن ‌ریزی، نوع بتن مصرفی، کیفیت جک ‌ها و ارتفاع سقف اشاره نمود. فاصله جک ‌ها در بیشترین حالت به ۱ متر افزایش پیدا می کند و همچنین تا ۵۰ سانتی ‌متر قابل کاهش است. همچنین اگر نیاز بود فاصله جک ‌ها کمتر باشد، لازم است به ‌جای جک زیر سقف از ابزارهایی مثل اسکافلد مثلثی، اسکافلد چکشی و یا داربست استفاده نمایید. در حالت کلی اگر میزان فشار بار سقف کمتر از ۱.۵ تن باشد، فاصله یک متری بین جک ‌ها مناسب خواهد بود ولی اگر میزان فشار برابر با ۱.۵ یا بیشتر از آن باشد، باید فاصله بین جک ‌ها را کمتر نمود.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

سوال: هزینه طراحی و اجرا سقف تیرچه بلوک سال ۱۴۰۲

پاسخ:

از حدود ۷۰ سال پیش سقف تیرچه بلوک وارد صنعت ساختمان سازی و پروژه های عمرانی شده است ولی در ایران از حدود ۴۰ سال پیش استفاده از این سقف رایج شده است. در حال حاضر برای کمتر ساختمانی است که از این محصول استفاده نشود. در نتیجه قیمت هر متر مربع سقف تیرچه بلوک در هزینه ساخت و ساز تاثیر گذار می باشد. هزینه سقف تریچه بلوک در سال ۱۴۰۱ وابسته به عوامل متعددی از جمله متراژ آن، دستمزد اجرا، قیمت تیرچه، نوع و قیمت بلوک، طول، سایز میلگردها و … است.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

سوال: مهم ترین نکات اجرا و طراحی سقف تیرچه بلوک

پاسخ:

در زمان اجرا سقف تیرچه بلوک باید ابتدا تیرچه ‌ها را بر روی تیرهای اصلی قرار بگیرد و سپس فضای خالی بین تیرچه‌ها با بلوک‌های مختلف پر شود و در نهایت میلگرد‌های حرارتی اجرا شوند.

در تیرچه‌های پیش تنیده بر طبق آیین‌ نامه‌ می‌بایست حداقل به اندازه ۱۰ سانتی‌ متر از هر طرف به منظور قرار گرفتن بر روی تیرهای اصلی نشیمنگاه قرار بگیرد. به هنگام استفاده از جک‌ها می‌بایست از محکم بودن پایه جک‌ها اطمینان حاصل کرد تا به هنگام بتن‌ریزی مشکلاتی برای تیرچه‌ها و تیرهای اصلی ایجاد نشود. توجه داشته باشید در تیرچه‌های پیش تنیده به دلیل داشتن خیز به طرف بالا در مقایسه با تیرچه‌های خرپایی، به استفاده کمتری از جک‌ها نیاز است و این عامل به نوعی هزینه اجرایی را پایین می آورد.

اشتراک گذاری:

مایل به ثبت دیدگاه هستید؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

واتس اپ شرکت نوسا